Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

capitalism

Όλη η ιστορία με τη μικρή Μαρία είναι στημένη για να ξεχάσει ο κόσμος ότι συνελήφθησαν οι Χρυσαυγίτες για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης. Σοβαρά. Έχω έναν κουνιάδο που έχει έναν μπατζανάκη, του οποίου ο θείος έχει πρόσβαση σε απόρρητα έγγραφα που διαθέτει η εφημερίδα Ελεύθερη Ώρα στα οποία αναφέρεται πως πριν από δύο μήνες ο γέρων Παϊσιος είχε προφητέψει ότι όπου να ‘ναι θα συλλάβουν κάτι μαυριδερούς τύπους με κύφωση και αυτό θα σημάνει την αρχή της πτώσης της αυτοκρατορίας του κακού και μετά θα πάρουμε και την πόλη. 

Σοβαρά τώρα. Κάθε φορά που γίνεται κάτι σημαντικό βγαίνουν ορισμένοι εξυπνάκηδες και λένε ότι πίσω από αυτό που συμβαίνει κρύβεται κάτι άλλο ή τέλος πάντων γίνεται για να μην ασχολούμαστε με κάτι άλλο που συμβαίνει. Γιατί είναι εξυπνάκηδες; Πρώτον γιατί αυτό είναι γνωστό ότι συμβαίνει, οπότε αναφέροντάς το δεν ανακαλύπτουν δα και την αμερική. Αυτή τη μαλακία την έκανε ο Κολόμβος πριν πολλά πολλά χρόνια, γαμώ την περιέργειά του που έλεγε ο Παύλος με τον Τοτέμ κάποτε. Δεύτερον γιατί δεν είναι απίθανο ούτε συνωμοσία να συμβαίνουν δύο πράγματα ταυτόχρονα. Δεν το απαγορεύει το σύμπαν. Θέλετε απόδειξη; Ορίστε μια λίστα από αυτά που πρόχειρα μου έρχονται στο μυαλό: 

- Όταν κάποιοι εκτιμούσαν ότι έρχεται θύελλα, κάποιοι ψήφιζαν ΓΑΠ και πανηγύριζαν που θα φύγει η κακιά δεξιά και θα δώσει χρήμα στο λαό. 

- Όταν κάποιοι επέμεναν ότι η κρίση είναι βαθιά και υπαρκτή, ότι θα είναι διαρκής και όμοιά της δεν θα έχουμε ξαναδεί, κάποιοι ανακάλυπταν στο youtube τον Καζάκη και τους ανθελληνικούς ψεκασμούς εκ Γερμανίας. 

- Όταν εσύ, ναι εσύ ιδιωτικέ υπάλληλε χαιρόσουν για τις περικοπές των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων, ετοιμαζόταν η επιδρομή στον δικό σου μισθό, στα δικά σου δικαιώματα. 

- Όταν απεργοί έκλειναν το λιμάνι για να διαμαρτυρηθούν για τις συνθήκες δουλειάς και ζωής τους, εσύ έβλεπες ΣΚΑΙ και πίστευες ότι αυτοί διώχνουν τους τουρίστες που ήρθαν από την άλλη άκρη του κόσμου με μοναδικό σκοπό να σου αφήσουν συνάλλαγμα. 

- Όταν έκανες πως ξυπνάς και κατέβαινες στις πλατείες, χωρίς ταμπέλες και κομματικά λάβαρα, μόνο με την ελληνική, κάποιοι, λίγα μέτρα παραδίπλα σου, κάλυπταν με τη γαλανόλευκη την δική τους σημαία, εκείνη με τη σβάστικα. 

- Όταν κάποιος επαγγελματικός κλάδος απεργούσε εσύ έβλεπες πόσο βολεμένοι είναι αυτοί και κρυφοχαιρόσουν που θα απολυθούν. Άντε γιατί σε κούρασαν κάθε τρεις και λίγο απεργίες και διαδηλώσεις. 

- Όταν το αφεντικό σου έτριβε τα χέρια του που θα σου έδινε τον μισό μισθό, που δεν θα είχες δικαίωμα να πάρεις άδεια, που θα σε απέλυε όποτε γούσταρε, εσύ έλεγες δεν πειράζει αφεντικό, θα βάλω πλάτη γιατί ξέρω πως το κάνεις παρά τη θέλησή σου. 

- Όταν σου έλεγαν ότι δεν θα πάρουν άλλα μέτρα τους πίστευες και τους ψήφιζες. 

- Όταν πήγες για συνέντευξη για δουλειά και σου είπαν πως θα δουλεύεις 6 μέρες 12 ώρες για 400 “μαύρα” ευρώ, έλεγες “δεν πειράζει, θα τη βγάλω και με τόσα”. 

- Όταν σου έλεγαν ότι αυτοί που ψηφίζεις είναι σκυλιά του συστήματος, πληρωμένοι δολοφόνοι και εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου, εσύ έλεγες ότι οι ξένοι μας παίρνουν τις δουλειές. 

- Όταν σου ξαναέλεγαν ότι δεν θα πάρουν άλλα νέα μέτρα τους ξαναπίστευες. 

- Όταν τα σχολεία των παιδιών σου ήταν άδεια από πεινασμένους δασκάλους εσύ έλεγες ότι πρέπει να τους απολύσουν γιατί δεν είναι σωστό να την πληρώνουν μόνο οι υπάλληλοι του ιδιωτικού τομέα. 

- Όταν σου έλεγαν ότι τα Μνημόνια δεν είναι τίποτα άλλο από τον καπιταλισμό σε δράση, εσύ έλεγες Μέρκελ ρουφιάνα, οι γερμανοί, ααα οοουυυυ, κλέφτες, τριακόσιοι, γουδί. 

- Όταν σου λένε ότι δεν φταις εσύ που κατά λάθος, παραπλανημένος ψήφισες τους φασίστες, εσύ κάνεις τα πάντα για να αποδεικνύεις ότι είσαι πιο φασίστας από όσο νόμιζαν και οι ίδιοι οι φασίστες. 

- Όταν στην επόμενη απεργία κάποιοι συνάδελφοί σου θα αγωνίζονται και για σένα, ρισκάροντας το ψωμί και το γάλα των παιδιών τους, εσύ θα δίνεις διαπιστευτήρια υποταγής στο αφεντικό σου. 

- Όταν στην επόμενη απεργία κάποιοι θα είναι στους δρόμους εσύ, άνεργε, θα αναπαύεσαι στον καναπέ σου και θα μιλάς για τις επαναστάσεις που θα έρθουν, για τον κόσμο που κάποια μέρα θα ξεσηκωθεί.

Από 2310net